Recept: Fisksoppa med Fänkål

Välkommen till vårt läckra recept på fisksoppa med fänkål! Denna smakrika soppa kombinerar den fräscha smaken av fänkål med härliga havsdelikatesser för en måltid som är både hälsosam och fyllande.

Ingredienser

För att laga denna fantastiska fisksoppa behöver du följande ingredienser:

Mängd Ingrediens
450 g Fänkål, tunt skivad
1 stor Lök, hackad
2-3 st Vitlöksklyftor, finhackade
1 burk (400 g) Krossade tomater
1 l Fisksbuljong
400 g Vit fiskfilé, tärnad
250 g Räkor, skalade och rensade
1 dl Grädde
1 knippe Färsk dill, hackad
2 msk Olivolja
Salt och peppar efter smak

Tillagning

Följ dessa steg för att laga din fisksoppa med fänkål:

Steg 1: Steka grönsakerna

I en stor gryta, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt den hackade löken och vitlöken, stek tills de är mjuka och genomskinliga.

Steg 2: Tillsätt fänkål

Lägg i den tunt skivade fänkålen och låt den steka med löken i några minuter tills den börjar mjukna och doften sprider sig.

Steg 3: Tomater och buljong

Tillsätt de krossade tomaterna och fisksbuljongen i grytan. Rör om väl och låt det koka upp.

Steg 4: Tillsätt fisken

Lägg försiktigt i tärnad vit fiskfilé i den kokande soppan. Låt det sjuda i cirka 5-7 minuter tills fisken är genomkokt.

Steg 5: Räkor och grädde

När fisken är klar, tillsätt de skalade räkorna och häll i grädden. Låt det sjuda i ytterligare några minuter.

Steg 6: Krydda och servera

Smaka av soppan med salt och peppar efter behag. Strö över den hackade färska dillen precis innan servering.

Serveringstips

Denna fisksoppa med fänkål är ljuvlig att servera med ett gott bröd eller krutonger. En klick aioli eller vitlökssmör på toppen ger en extra touch av smak.

Vi hoppas att du kommer att njuta av att laga och äta denna underbara fisksoppa med fänkål! Det är en perfekt rätt för att imponera på middagsgästerna eller bara njuta av en varm och tröstande måltid hemma.

Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor om fisksoppa med fänkål:

  • Hur kan jag variera receptet?
    Du kan experimentera med olika typer av fisk, som lax eller torsk, för att ge soppan olika smakprofiler. Att lägga till andra grönsaker som morötter eller selleri kan också vara en trevlig variation.
  • Kan jag använda fryst fisk?
    Ja, du kan definitivt använda fryst fisk i detta recept. Se bara till att tina den ordentligt och klappa den torr innan du lägger den i soppan för att undvika att vattnet späder ut smaken.
  • Är det möjligt att göra soppan vegetarisk?
    Absolut! Du kan göra en vegetarisk version av denna soppa genom att använda grönsaksbuljong istället för fisksbuljong. Ersätt också fisken och räkorna med exempelvis tofu eller extra grönsaker för en fyllig vegetarisk måltid.
  • Hur länge kan jag förvara soppan?
    Fisksoppan med fänkål håller sig bra i kylen i upp till 3-4 dagar i en lufttät behållare. För att frysa den, låt soppan svalna helt innan du häller den i frysen. Den kan hålla sig i upp till 2-3 månader i frysen.

Ingredienser

För att laga denna fantastiska fisksoppa behöver du följande ingredienser:

Mängd Ingrediens
450 g Fänkål, tunt skivad
1 stor Lök, hackad
2-3 st Vitlöksklyftor, finhackade
1 burk (400 g) Krossade tomater
1 l Fisksbuljong
400 g Vit fiskfilé, tärnad
250 g Räkor, skalade och rensade
1 dl Grädde
1 knippe Färsk dill, hackad
2 msk Olivolja
Salt och peppar efter smak

Tillagning

Följ dessa steg för att laga din fisksoppa med fänkål:

Steg 1: Steka grönsakerna

I en stor gryta, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt den hackade löken och vitlöken, stek tills de är mjuka och genomskinliga.

Steg 2: Tillsätt fänkål

Lägg i den tunt skivade fänkålen och låt den steka med löken i några minuter tills den börjar mjukna och doften sprider sig.

Steg 3: Tomater och buljong

Tillsätt de krossade tomaterna och fisksbuljongen i grytan. Rör om väl och låt det koka upp.

Steg 4: Tillsätt fisken

Lägg försiktigt i tärnad vit fiskfilé i den kokande soppan. Låt det sjuda i cirka 5-7 minuter tills fisken är genomkokt.

Steg 5: Räkor och grädde

När fisken är klar, tillsätt de skalade räkorna och häll i grädden. Låt det sjuda i ytterligare några minuter.

Steg 6: Krydda och servera

Smaka av soppan med salt och peppar efter behag. Strö över den hackade färska dillen precis innan servering.

Serveringstips

Denna fisksoppa med fänkål är ljuvlig att servera med ett gott bröd eller krutonger. En klick aioli eller vitlökssmör på toppen ger en extra touch av smak.

Vi hoppas att du kommer att njuta av att laga och äta denna underbara fisksoppa med fänkål! Det är en perfekt rätt för att imponera på middagsgästerna eller bara njuta av en varm och tröstande måltid hemma.

Foto av författare

Digmo

Lämna en kommentar