Recept med färdig pajdeg

Att använda färdig pajdeg är ett smart sätt att snabba upp processen när du vill laga en läcker paj. Med färdig pajdeg kan du skapa allt från klassiska pajer till mer kreativa varianter på nolltid. Här delar vi med oss av några fantastiska receptidéer som du enkelt kan skapa med färdig pajdeg.

Klassisk paj med skinka och ost

En klassisk paj som alltid är populär är paj med skinka och ost. För detta recept behöver du en förberedd pajdeg, skinka, ost, ägg, mjölk, salt och peppar.

Ingredienser: Mängd:
Färdig pajdeg 1 förpackning
Skinka 150g, tärnad
Ost 100g, riven
Ägg 3 st
Mjölk 1 dl
Salt Efter smak
Peppar Efter smak

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Klä en pajform med den färdiga pajdegen.

3. Strö skinkbitarna och den rivna osten jämnt över pajdegen.

4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar i en skål och häll över pajen.

5. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter tills pajen fått en fin gyllene färg.

Vegetarisk paj med grönsaker

För en hälsosam och färgglad paj, prova att göra en vegetarisk variant med färdig pajdeg och massor av grönsaker.

Ingredienser: Mängd:
Färdig pajdeg 1 förpackning
Broccoli 1 kopp, hackad
Tomater 2 st, skivade
Rödlök 1 st, skivad
Grädde 1 dl
Ägg 3 st
Salt Efter smak
Peppar Efter smak

1. Värm ugnen till 180°C.

2. Tryck ut den färdiga pajdegen i en pajform.

3. Sprid ut grönsakerna jämnt över pajdegen.

4. Blanda grädde, ägg, salt och peppar och häll över grönsakerna.

5. Grädda pajen i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills den har stelnat och fått fin färg.

Paj med kyckling och svamp

En härligt krämig paj med smak av kyckling och svamp är perfekt för middagsbjudningen eller en mysig kväll hemma.

Ingredienser: Mängd:
Färdig pajdeg 1 förpackning
Kycklingfilé 300g, tärnad
Champinjoner 200g, skivade
Lök 1 st, hackad
Grädde 2 dl
Ägg 3 st
Salt Efter smak
Peppar Efter smak

1. Förvärm ugnen till 200°C.

2. Klä en pajform med den färdiga pajdegen.

3. Stek kyckling, svamp och lök tills de är genomstekta.

4. Fördela kycklingblandningen jämnt över pajdegen.

5. Vispa grädde, ägg, salt och peppar och häll över fyllningen.

6. Grädda pajen i ugnen i cirka 30-35 minuter tills den är gyllenbrun och genomstekt.

Med dessa läckra recept kan du enkelt skapa fantastiska pajer med färdig pajdeg på nolltid. Var kreativ och experimentera med olika fyllningar för att hitta din favoritkombination!

Foto av författare

Digmo

Lämna en kommentar