Recept på Havrekakor

Välkommen till vårt underbara recept på havrekakor! Om du är sugen på något sött och nyttigt är dessa havrekakor det perfekta alternativet. Denna enkla men läckra bakelse kommer att förtrolla dina smaklökar och ge dig en perfekt balans mellan sötma och hälsosamma ingredienser.

Ingredienser:

Mängd Ingrediens
2 dl Havregryn
1 dl Fullkornsmjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1/2 dl Smör, smält
1 st Ägg
1 dl Honung
1 dl Torkad frukt, hackad (t.ex. aprikoser eller russin)

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader Celsius och klä en plåt med bakplåtspapper.
 2. I en stor skål, blanda havregryn, fullkornsmjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
 3. Tillsätt det smälta smöret, ägget och honungen till blandningen. Rör om väl tills allt är ordentligt blandat.
 4. Vik försiktigt in de torkade frukterna i degen.
 5. Med hjälp av två skedar, forma små bollar av degen och placera dem på den förberedda plåten med tillräckligt med utrymme emellan för att undvika att kakorna klibbar ihop under gräddning.
 6. Platta till bollarna något med baksidan av en sked för att få platta kakor.
 7. Grädda i förvärmde ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna.
 8. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

Njut av dina Havrekakor!

Dessa underbara havrekakor är perfekta för en snabb fika eller som ett nyttigt mellanmål. Prova dem med en kopp te eller kaffe för en extra trevlig upplevelse. Vi hoppas att du älskar dessa kakor lika mycket som vi gör!

Variationer och Tips:

För att lägga till en twist i dina havrekakor, överväg att inkludera några nötter eller chokladbitar i degen. Det ger en extra dimension av crunch och sötma till varje tugga. Du kan också experimentera med att tillsätta krossade bär för en fruktig kick.

Vanliga Frågor:

Här är några vanliga frågor om våra havrekakor och hur du kan anpassa dem efter dina önskemål:

 • Kan jag använda mjölkfritt alternativ?: Absolut, ersätt smöret och ägget med mjölkfria alternativ för en vegansk version av dessa kakor.
 • Hur länge kan jag förvara kakorna?: Förvara dem i en lufttät behållare i upp till en vecka för att behålla deras färskhet och smak.
 • Kan jag minska mängden honung för en mindre söt smak?: Visst, anpassa mängden honung efter din personliga preferens för sötma.

Serveringstips:

För en elegant touch, servera havrekakorna med en sidoskål av vaniljsås eller glass. Det ger en krämig kontrast till kakornas textur och sötma.

Foto av författare

Digmo

Lämna en kommentar