Recept Paj Fetaost

Välkommen till vårt fantastiska recept på paj med fetaost! Om du letar efter en läcker och enkel paj att bjuda dina gäster på, har du kommit till rätt ställe. Denna paj är fylld med smakrik fetaost som ger en perfekt balans mellan sälta och krämighet. Följ vårt steg-för-steg recept nedan och låt dig inspireras att skapa en kulinarisk mästerverk.

Ingredienser:

För att förbereda denna utsökta paj behöver du följande ingredienser:

 • 250 g färsk fetaost
 • 1 rulle färdig pajdeg
 • 3 ägg
 • 1 dl mjölk
 • 1 lök, finhackad
 • 1 tsk olivolja
 • 1 tsk torkad oregano
 • Salt och svartpeppar efter smak

Gör Så Här:

Följ dessa enkla steg för att skapa den perfekta pajen:

 1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
 2. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda den i ugnen i cirka 10 minuter.
 3. Under tiden, stek löken i olivolja tills den blir mjuk och genomskinlig.
 4. Smula fetaosten och fördela den över den förgräddade pajdegen.
 5. Vispa ägg, mjölk, torkad oregano, salt och svartpeppar i en skål.
 6. Häll äggsmeten över fetaosten i pajformen.
 7. Strö över den stekta löken.
 8. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter tills pajen fått en fin gyllenbrun färg.

Tips och Variationer:

Var inte rädd för att experimentera med detta recept. Du kan lägga till andra ingredienser som soltorkade tomater, spenat eller oliver för att skapa din egen unika twist på denna paj med fetaost. Servera den med en fräsch sallad för en komplett måltid.

Avslutning

Vi hoppas att detta recept blir en favorit i ditt kök och att du njuter av den läckra kombinationen av fetaost och krämig äggsmet. Gör dig redo att imponera på dina gäster med denna enkla men imponerande paj. Prova det redan idag och låt smakerna tala för sig själva!

Vanliga frågor

Har du några frågor angående vårt recept på paj med fetaost? Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig:

Fråga Svar
1. Kan jag använda fetaost i olja istället för färsk fetaost? Ja, det går bra att använda fetaost i olja. Se bara till att dränera överskottsoljan innan du använder osten i receptet.
2. Kan jag byta ut oregano mot andra örter? Absolut! Du kan experimentera med örter som timjan, rosmarin eller basilika för att ge pajen en annan smaksättning.
3. Kan jag förbereda pajdegen själv istället för att använda färdig pajdeg? Ja, du kan göra din egen pajdeg om du föredrar det. Se till att förgrädda den enligt receptet innan du lägger till fyllningen.

Tips och Variationer:

Var inte rädd för att experimentera med detta recept. Du kan lägga till andra ingredienser som soltorkade tomater, spenat eller oliver för att skapa din egen unika twist på denna paj med fetaost. Servera den med en fräsch sallad för en komplett måltid.

Ytterligare Serveringstips

För att göra serveringen ännu mer lockande kan du överväga att servera pajen med en lätt yoghurtsås eller en hemlagad tomatchutney. Dessa smaker kompletterar fetaosten och ger en extra dimension till måltiden.

Foto av författare

Digmo

Lämna en kommentar