Recept: Poke Bowl med Lax

Letar du efter ett läckert och enkelt recept på poke bowl med lax? Då har du kommit rätt! Poke bowl, som kommer från Hawaii, är en hälsosam och färgglad skål fylld med färska råvaror och smaker. Här delar vi med oss av vårt recept som kommer att ge dig en fantastisk smakupplevelse.

Ingredienser:

 • 300 g färsk laxfilé
 • 2 dl sushi ris
 • 1/2 gurka
 • 2 morötter
 • 1 avokado
 • 1 salladslök
 • Sesamfrön
 • Marinad:
 • 3 msk sojasås
 • 1 msk risvinäger
 • 1 tsk sesamolja
 • 1 tsk riven ingefära
 • 1 tsk honung
 • Lite limejuice

Gör så här:

Förbered först marinaden genom att blanda sojasås, risvinäger, sesamolja, riven ingefära, honung och limejuice i en skål. Låt marinaden stå åt sidan medan du förbereder resten av ingredienserna.

Koka sushi riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna något. Skär laxfilén i tärningar och lägg dem i marinaden. Låt laxen marinera i cirka 15-20 minuter för att ta åt sig av smakerna.

Under tiden kan du förbereda grönsakerna. Skala och skär gurkan, morötterna och avokadon i tunna skivor. Strimla salladslöken fint.

När laxen har marinerat klart är det dags att montera din poke bowl. Börja med att lägga en botten av sushi ris i skålen. Toppa sedan med den marinerade laxen och arrangera sedan grönsakerna runt omkring. Strö över sesamfrön och lite extra salladslök för extra smak och dekor.

Servera och njut!

Din läckra poke bowl med lax är nu klar att avnjutas! Den här rätten är perfekt för en hälsosam lunch eller middag, full av färska och nyttiga ingredienser. Variera gärna grönsakerna efter säsong för att få en mångsidig smakupplevelse varje gång.

Vi hoppas att du kommer att älska detta recept lika mycket som vi gör. Bon appétit!

Vanliga frågor:

Här är några vanliga frågor och svar om poke bowl med lax:

Fråga Svar
Vad kan jag ersätta laxen med? Du kan ersätta laxen med annan färsk fisk såsom tonfisk eller räkor. För en vegetarisk variant kan du använda tofu eller marinerade bönor.
Hur länge kan jag förvara poke bowl i kylskåp? Du kan förvara din poke bowl i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till två dagar. Tänk på att äta den inom rimlig tid för bästa kvalitet på ingredienserna.
Kan jag göra marinaden på förhand? Absolut! Marinaden kan förberedas och förvaras i kylskåpet upp till en vecka före användning. Se bara till att röra om ordentligt innan du använder den.
Är det viktigt att använda sushi ris? Sushi ris ger den klassiska smaken och konsistensen för en poke bowl, men om du inte har det till hands kan du använda annat kortkornigt ris. Undvik långkornigt ris för bästa resultat.

Mer om Poke Bowl:

Poke bowl är en populär rätt som kommer från Hawaii och har blivit en favorit runt om i världen för sin enkelhet och fräschör. Traditionellt består en poke bowl av färsk fisk som marineras tillsammans med grönsaker och serveras över ris.

Det bästa med poke bowl är att det finns otaliga variationer och möjligheter att anpassa den efter smak och preferenser. Du kan experimentera med olika typer av fisk, grönsaker, och till och med marinerade tofu för en vegetarisk twist.

Att göra en poke bowl är också ett utmärkt sätt att inkludera en mängd olika näringsrika ingredienser i en måltid. Fisken ger protein och omega-3 fettsyror, grönsakerna bidrar med fibrer och vitaminer, och riset ger en bra mättnadskänsla.

Så nästa gång du är sugen på något hälsosamt och smakrikt, ge poke bowl med lax ett försök och låt din kreativitet flöda med olika kombinationer av ingredienser!

Foto av författare

Digmo

Lämna en kommentar