Recept på muggkaka

En muggkaka är den perfekta lösningen när du snabbt vill ha något sött och läckert utan att behöva använda ugnen. Denna enkla och snabba behandling kan tillagas på bara några minuter och kräver få ingredienser. Här är ett fantastiskt recept på muggkaka som kommer att tillfredsställa ditt sötsug på nolltid.

Ingredienser:

 • 4 msk vetemjöl
 • 2 msk kakao
 • 3 msk strösocker
 • 1/4 tsk bakpulver
 • 3 msk mjölk
 • 2 msk vegetabilisk olja
 • En nypa salt
 • 1/4 tsk vaniljextrakt
 • 2 msk chokladbitar eller hackad choklad (valfritt)

Instruktioner:

 1. Blanda vetemjöl, kakao, strösocker, bakpulver och salt i en stor mugg.
 2. Tillsätt mjölk, vegetabilisk olja och vaniljextrakt i muggen. Rör om väl tills smeten är jämn.
 3. Om du vill ha en extra chokladig kaka kan du röra ner chokladbitar eller hackad choklad i smeten.
 4. Mikrovågsugn muggen på hög effekt i ca 1-2 minuter, eller tills kakan är uppblåst och fast i mitten.
 5. Låt muggkakan svalna något innan servering. Toppa med grädde, glass eller färska bär om så önskas.
 6. Njut av din läckra muggkaka!

Tips:

Du kan anpassa receptet efter dina smakpreferenser genom att lägga till olika smaksättningar som pepparmintextrakt, apelsinzest eller krossade nötter.

Var försiktig så att du inte övermikrovågsugnar kakan, eftersom den kan bli torr. Mikrovågsugn den i korta intervaller och kontrollera konsistensen regelbundet.

Servera din muggkaka direkt för bästa resultat. Den är som godast när den är nygjord och fortfarande varm.

Varför muggkaka?

Muggkaka är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha en snabb och enkel dessert utan att behöva använda ugnen. Den är perfekt för enstaka portioner och kan anpassas med olika smaker och toppingar för att passa dina önskemål. Dessutom är det ett roligt och lätt sätt att tillfredsställa ditt sötsug när du är på språng eller bara vill unna dig något gott utan alltför mycket ansträngning.

Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor om muggkaka:

Fråga Svar
Är det säkert att laga muggkaka i mikrovågsugnen? Ja, det är säkert att laga muggkaka i mikrovågsugnen så länge du använder en mikrovågssäker mugg och följer receptet.
Kan jag använda annat mjöl än vetemjöl? Ja, du kan prova att använda andra mjölsorter som mandelmjöl eller havremjöl för att anpassa receptet efter dina behov.
Hur länge håller sig muggkakan färsk? Muggkaka är bäst när den är nygjord och varm, men den kan förvaras i kylskåp i upp till en dag om den täcks ordentligt.
Kan jag göra muggkaka utan ägg? Ja, detta recept är äggfritt, så du behöver inte oroa dig för att ha ägg i ditt förråd för att göra denna muggkaka.

Varför välja muggkaka?

Med muggkaka kan du njuta av en läcker dessert på nolltid utan att behöva använda ugnen. Dessutom är det enkelt att anpassa receptet efter dina preferenser och det är ett utmärkt sätt att tillfredsställa ditt sötsug när du är i farten.

Foto av författare

Digmo

Lämna en kommentar